NL

 Squashclub Recrean

Nieuws Squash Vlaanderen 

Sluiting kantoor
Het kantoor is in de zomerperiode gesloten van 11/07 tot en met 19/07. Het bericht Sluiting kantoor verscheen eerst op Squash Vlaanderen.
Brons voor Belgisch -17 team op Europees kampioenschap
Het Belgische -17 Squash Team heeft een opmerkelijke prestatie geleverd door gisteren een bronzen medaille te behalen op het Europees Team Kampioenschap, gehouden in Portugal. België betrad de poulefase met […] Het bericht Brons voor Belgisch -17 team op Europees kampioenschap verscheen eerst op Squash Vlaanderen.
Transfers 2024
Waarom transfereren? Transfereren is van belang voor alle competitiespelers. Als je wil aansluiten bij een andere club met het doel om competitie te spelen in een andere club bij aanvang […] Het bericht Transfers 2024 verscheen eerst op Squash Vlaanderen.
Belgische dames schrijven geschiedenis en worden Europees kampioen Teams
Nele Gilis, Tinne Gilis, Marie Van Riet en Chloé Crabbe hebben zich in Zurich gekroond tot Europees Team Kampioen. In de finale wonnen ze van titelverdediger Engeland met 2-1. Sinds […] Het bericht Belgische dames schrijven geschiedenis en worden Europees kampioen Teams verscheen eerst op Squash Vlaanderen.
De Vaart Leuven wordt Belgisch Kampioen Teams bij de heren, Olympia Hasselt bij de dames
De Vaart Leuven heeft geschiedenis geschreven bij de mannen. Ze werden voor de eerste keer Belgisch Kampioen Teams. In de finale klopten ze titelverdediger Olympia Hasselt met 3-1. Ook bij […] Het bericht De Vaart Leuven wordt Belgisch Kampioen Teams bij de heren, Olympia Hasselt bij de dames verscheen eerst op Squash Vlaanderen.
Marie Van Riet en Joeri Hapers Belgisch kampioen
Het afgelopen weekend stond in het teken van het Belgisch Kampioenschap squash, georganiseerd door Squash Vlaanderen. Een deelnemersveld van 125 deelnemers streed in verschillende categorieën met vastberadenheid voor de felbegeerde […] Het bericht Marie Van Riet en Joeri Hapers Belgisch kampioen verscheen eerst op Squash Vlaanderen.
Squash Olympisch!
Wij zijn enorm verheugd te kunnen bevestigen dat squash door het Internationaal Olympisch Comité is opgenomen in het programma van de Olympische Spelen LA28 – wat betekent dat over iets […] Het bericht Squash Olympisch! verscheen eerst op Squash Vlaanderen.
Transferformulier LUIK B
Het bericht Transferformulier LUIK B verscheen eerst op Squash Vlaanderen.
Europees kampioenschap U15/U17
Onze jongste teams hebben net het EK-15/-17 achter de rug. Het -17 team zetten daar een fantastische prestatie neer. Na zilver voor ons damesteam behaalde dit jonge team ook zilver. […] Het bericht Europees kampioenschap U15/U17 verscheen eerst op Squash Vlaanderen.
Belgisch kampioenschap teams finale
Zaterdag wordt er in Olympia Hasselt gestreden voor de Belgische titel teams. Naast topsquash op het hoogste niveau zal er ook een knallend feest van gemaakt worden in Olympia. Bij […] Het bericht Belgisch kampioenschap teams finale verscheen eerst op Squash Vlaanderen.

Squash 57 is een nieuw initiatief van Squash Vlaanderen. Het wordt gespeeld op een normale squashcourt met aangepaste spelregels. Je speelt met een Squash 57-racket en een Squash 57-bal. Het racket is ongeveer 20% korter dan een normaal squashracket. De Squash 57-bal is groter dan een squashbal en botst ook harder. Het wordt aanzien als: makkelijk aan te leren, sociaal, plezier voor het hele gezin, voor verschillende niveaus, minder belastend voor de gewrichten en een geweldige work-out.

Wil je het eens uitproberen, dit kan in sportcentrum Recrean! Meer info: 055/319300.


Score

Een wedstrijd bestaat uit “best of three” of “best of five” games. De point-a-rally score wordt gebruikt. Dit wil zeggen dat je een punt scoort als je de rally wint. Een game gaat tot 11 of 15 punten*. Wanneer de stand in een game 10-10 of 14-14 is, dan moet een speler met twee punten verschil winnen.
*op recreatief niveau worst Squash 57 meestal gespeeld tot 15, terwijl de competitie voor betere spelers gespeeld wordt tot 11.

Hoe scoor je punten?

Punten kunnen gescoord worden door beide spelers, of hij nu de service heeft of niet. Wanneer er speler er niet in slaagt om correct te serveren of retourneren volgens de regels, dan wint de tegenstander het punt. Wanneer de ontvanger van de service het punt wint, krijgt hij een punt en wordt hij op zijn beurt de serveerder.

Service

  • De toss bepaalt wie er mag beginnen met serveren. De serveerder blijft aan service tot hij een rally verliest. Dan wordt de tegenstander de serveerder.
  • In het begin van elke game en na het bekomen van de service heeft de serveerder de keuze vanuit welk servicevak hij serveert. Hij blijft afwisselen zolang hij punten blijft winnen. Indien de serveerder foutief serveert en de fout wordt niet geaccepteerd (zie verder) of de rally eindigt in een let, dan moet hij van dezelfde kant opnieuw serveren.
  • Voor je tegen de bal slaat, moet je de bal op de grond laten botsen zonder dat hij de muur raakt. Je moet dan rechtstreeks op de voormuur tussen de tin en de buitenlijn serveren. De bal moet botsen in het achterste kwart van de court tegenover de servicebox van waar geserveerd wordt. Hij moet dus eerst botsen voor hij de achtermuur raakt. De bal mag de zijmuur wel eerst raken. De ontvanger mag achter wel volleren. Een service die de achtermuur en de vloer samen raakt (nick), is een goede service.
  • Is je eerste service fout, dan krijg je een tweede kans. De ontvanger mag beslissen de eerste foute service te spelen en dan wordt de foute service een goede service en gaat de rally verder. De ontvanger mag bij een tweede foute service niet verder spelen.

Het spel

De spelers spelen de bal afwisselend terug zolang de rally duurt.

Let

Een let is een onbesliste rally en de service of de rally waarin de let werd toegekend, telt niet. De serveerder serveert opnieuw van dezelfde kant. De let geldt niet voor de vorige eerste fout van de service die niet aanvaard werd door de ontvanger.

Warm-up & interval

De opwarming voor aanvang van de wedstrijd duurt 5 minuten. 90 seconden is toegelaten tussen het einde van de warm-up en de start van de eerste game én tussen elke game.

Komende evenementen
Verjaardagen
14/07
Tom Hilderson
14/07
Toke Verwilt
20/07
Sébastien Delbar
Volg ons of facebook!

Met dank aan onze sponsors
Recent Nieuws
D'Eetinghe 2024: zaterdag 2 en zondag 3 maart 2024
Het was een mooie editie! Dank u aan alle tafelaars / helpers en tot volgend jaar! De beenhesp en balletjes in de tomatensaus met verse frietjes zijn
27/02/2022
Belgisch Kampioenschap Junioren 2024
Op 27 - 28 januari vond het Belgisch Kampioenschap junioren plaats in Herentals Onze junioren kwamen terug met 2 medailles! Gu13: zilver voor Elize V
23/10/2022
Kampioenschappen / Tornooien
  Kampioenschappen   Provinciaal Kampioenschap Bateas: 22 september 2021: Wordt gespeeld per leeftijdscategorie en is dus open voor alle groepen va
11/09/2021
Programma
Het aantal trainingsweken is vastgelegd van 1 september 2021 tot 24 juni 2022 en dit met uitzondering van de maanden december en juni waarvoor een aan
11/09/2021

VZW Squashclub Recrean    |    Eindrieskaai 26   |   9700 Oudenaarde   |   Tel: 055/31 93 00

© 2021, website powered by Twizzit.com